Zubáč volžský / Stizosteidon volgensis /

ryba_zubacJe jedným z najznámejších dravcov z čeľade ostriežovitých. Žije v riekach ústiacich do Kaspického a Čierneho mora a vďaka vysokej kvalite mäsa sa stal vyhľadávanou pochúťkou na našich stoloch.
Zubáč je najobľúbenejšia sladkovodná ryba, vzhľadom na neutrálnu chuť a pevnú konzistenciu mäsa.
Hodí sa na grilovanie, pečenie, ale aj do polievok. Základne škála produktov zo zubáča:

– Zubáč v celku, pitvaný, šúpaný, jednotlivo mrazený (IQF), glazúra 10%, balený v 5 alebo 10 kg kartónoch, veľkosť 400/600, 600/800, 800/1000 g/ks, (foto)(Recepty)
– Filety s kožou, (IQF) glazúra 10%, balený v 5 alebo 10kg kartónoch, veľkosť 70/120, 120/170, 170/230, 230/300, 300/500, 500/800, 800+ g/ks, (foto)(Recepty)
– Líčka s kožou, najdelikátnejší kus mäsa zo zubáča, nachádza sa v hlavovej časti za žiabrami. Používajú sa dusené, vyprážané, ako základ do šalátu alebo guľášu. (foto)(Recepty)