Šťuka v smotanovej omáčke

recept_stuka2_bigSUROVINY:

1 ks šťuka, 100 ml rybací vývar, 200 ml smotana na šľahanie, 150 g kyslá smotana, korenie biele mleté, soľ

ČERSTVÉ BYLINKY:
kôpor, petržlenová vňať

Čas prípravy: min.

Postup receptu:

Rybu umyjeme, osušíme a zvonka i zvnútra osolíme a okoreníme. Do väčšieho pekáča dáme polovicu byliniek a na ne položíme rybu. Podlejeme vývarom, šľahačkou a kyslou smotanou. Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Počas pečenia rybu stále polievame smotanovou omáčkou. Po upečení ju preložíme na tanier, ozdobíme zvyšnými bylinkami a omáčku prepasírujeme. Osolíme, okoreníme a podávame spolu s rybou.